"Fijat": Hibridi tek od 2020.

Bez autora
Sep 29 2010

Jedan od direktora italijanskog "Fijata" Alfredo Altavila smatra da je korišćenje prirodnog gasa kao pogonskog goriva za automobile u kratkoročnom periodu najbolje ekološko rešenje, ne samo za Evropu nego i za SAD, zbog njegovih karakteristika i jeftine proizvodnje, prenele su agencije.Altavila je taj stav izneo na konferenciji za štampu u Parizu, uoči međunarodnog sajma automobila od 2. do 17. oktobra, naglašavajući da prirodni gas ima "manje skupu proizvodnju, transport i distribuciju" od hibridnih i električnih motora.

"Fijat": Hibridi tek od 2020.Jedan od direktora italijanskog "Fijata" Alfredo Altavila smatra da je korišćenje prirodnog gasa kao pogonskog goriva za automobile u kratkoročnom periodu najbolje ekološko rešenje, ne samo za Evropu nego i za SAD, zbog njegovih karakteristika i jeftine proizvodnje, prenele su agencije.

Altavila je taj stav izneo na konferenciji za štampu u Parizu, uoči međunarodnog sajma automobila od 2. do 17. oktobra, naglašavajući da prirodni gas ima "manje skupu proizvodnju, transport i distribuciju" od hibridnih i električnih motora.

Italijanska kompanija, koja je lane preuzela 20 procenata američkog "Krajslera", procenjuje da bi najšire korišćenje hibridnog pogona moglo da se primeni tek posle 2020. godine.

Altavila je rekao da je "Fijat" spreman za "hibridifikaciju i elektrifikaciju" automobila kada troškovi njihove proizvodnje budu prihvatljivi za kupce.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik